islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

♻️MICHAL SABO: MODERNÁ ZELENÁ ŠKOLA V SLOVENSKOM GROBE. 👉 Základná škola v Slovenskom Grobe nie je ojedinelý, ani náhodný zelen…

♻️MICHAL SABO: MODERNÁ ZELENÁ ŠKOLA V SLOVENSKOM GROBE.

👉 Základná škola v Slovenskom Grobe nie je ojedinelý, ani náhodný zelený projekt v Bratislavskom kraji. Vychádza z konceptu tzv. smart škôl, ktoré majú byť otvorené, zelené a inkluzívne. Každá investícia v kraji musí reflektovať a zakomponovať opatrenia z Katalógu Adaptačných opatrení BSK na nepriaznivé dopady zmeny klímy.

👉 Michal Sabo, vicežupan za životné prostredie Bratislavského kraja, spolu so starostom Slovenského Grobu, Štefanom Gašparovičom predstavujú „zelené“ opatrenia novej Základnej školy v obci.

🌿V 21. storočí by už malo byť samozrejmé, že novovznikajúce stavby, by mali byť čo najviac energeticky sebestačné a nezaťažujúce životné prostredie. Presne takou je aj táto škola, ktorá disponuje najmodernejšími technológiami ako sú: solárne a fotovoltaické panely, klimatizačné a rekuperačné jednotky, kotol na biomasu, vodozádržné opatrenia, interaktívne tabule v triedach a mnohé ďalšie, ktoré robia školu „zelenou“. Škola kladie dôraz na vyučovanie cudzích jazykov, prírodovedných predmetov v súvislosti s enviromentálnou a regionálnou výchovou.

🍀 Na stredných školách v Bratislavskom kraji sa zelené opatrenia realizujú ako súčasť aktivít na zvyšovanie energetickej účinnosti budov, na základných školách zase ako súčasť zvyšovania kapacít.
Zelené opatrenia župa podporovala aj zo schémy BRDS v rámci budovania exteriérových učební v areáloch materských a základných škôl.

Autor správy, foto a správu publikoval Bratislavský kraj on Facebook Zdroj Read More
Napíšte nám v prípade preklepu alebo chyby v článku. Ďakujeme

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *