islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

❄️ PLÁN PRVÉHO ZÁSAHU ZIMNEJ ÚDRŽBY 💪 Na prvý možný sneh sme pripravení! Napriek tomu, že túto noc a zajtrajšie doobedie bude …

❄️ PLÁN PRVÉHO ZÁSAHU ZIMNEJ ÚDRŽBY

💪 Na prvý možný sneh sme pripravení! Napriek tomu, že túto noc a zajtrajšie doobedie bude snežiť pravdepodobne minimálne, a cestné komunikácie a chodníky nie sú vychladené mrazmi, vykonávame všetky potrebné preventívne kroky.

V súvislosti s predpoveďou počasia budeme situáciu monitorovať celú noc z piatka 18.11 na sobotu 19.11., ako aj počas sobotňajšieho rána, kedy je je riziko sneženia najvyššie.

🔍 Komunálny podnik Bratislavy bude mať oddnes, 22:00 do zajtra 14:00 pripravených 10 kusov veľkých sypačov a 1 malý sypač Multicar.

🌨️ V závislosti od situácie je 8 veľkých sypačov pripravených vyraziť v sobotu 19.11., o 4:30 nadránom, na preventívny posyp. V prípade rizika väčšieho spádu snehu sa budú venovať 6 kopcovitým rajónom a 2 oblastiam s mostami a nájazdami na mosty. Zvyšné kapacity ostávajú na základni, pripravené na pokyn dispečingu. V prípade, že predpoveď bude ukazovať minimálne sneženie, budú stroje preventívne sypať iba kopcovité úseky, nie celé rajóny.

Posypové materiály volíme v závislosti od typu cestnej komunikácie. Pri hlavných ťahoch je to technická soľ, na chodníkoch, menších cestách a v oblastiach pri lesoch používame ekologický solmag alebo zeolit.

📸 Marek Velček


Autor správy, foto a správu publikoval Bratislava – hlavné mesto SR on Facebook Zdroj Read More
V prípade, že nájdete chybu alebo preklep prosím kontaktujte nás.

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *