islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🌹 PRIPOMÍNAME VIANOČNÝ VAKCINAČNÝ DEŇ 🌹 Milí priatelia. Idú Vianoce a s tým spojené časy pokoja, lásky a pohody. Ministerstvo o…

🌹 PRIPOMÍNAME VIANOČNÝ VAKCINAČNÝ DEŇ 🌹

Milí priatelia. Idú Vianoce a s tým spojené časy pokoja, lásky a pohody. Ministerstvo obrany Slovenskej republiky, Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky, Žilinský samosprávny kraj, Mesto Ružomberok, Mondi SCP, OZ Ružomberčan a predovšetkým ÚVN SNP Ružomberok pripravili pre každého záujemcu Vianočný vakcinačný deň s heslom Urobme spoločne niečo pre náš región.

Cieľom Vianočného vakcinačného dňa je zabezpečiť, aby ste prežili vianočné sviatky bez strachu z ťažkého priebehu ochorenia Covid-19, bez hospitalizácie a bez toho, aby ste

⚠ Je dôležité si uvedomiť, že očkovaný človek sa tiež môže nakaziť. Hlavné je ale to, že mu očkovanie obrovským spôsobom pomôže vyhnúť sa veľmi ťažkému stavu, kedy je nutná hospitalizácia a 24 hodinová starostlivosť, spojená s mimotelovým dýchaním, často končiaca, žiaľ, smrťou.

Očkovaný tak nielenže pomôže ochrániť seba, svoje okolie, ale veľký vplyv má jeho konanie aj na ochranu zdravotníckeho systému, ktorý sa dnes musí starať o veľké množstvo nakazených ľudí s ťažkým priebehom ochorenia. A na tento stav trpí nielen zdravotnícky personál, ale aj my všetci, pretože nemocnice potrebujeme plne funkčné pre všetky druhy medicíny, nielen pre tú kovidovu.

Vianočný vakcinačný deň bude prebiehať tak, že sa prídete zaočkovať 1., 2., alebo 3. dávkou Pfizer/BioNTech alebo jednodávkovou Janssen vakcínou a zatiaľ čo budete čakať vás v čakárni privíta krásna vianočná atmosféra umocnená živou klavírnou hudbou. Bude tam krb, vianočný stromček, nealko punč, čaj a každý očkovaný dostane aj vianočný darček.

To je kupovanie, povedali by si mnohí. Nie. Je to odmena za to, že sa človek zodpovedne postavil ku svojmu zdraviu, ku zdraviu svojho okolia a ku zdraviu v celom regióne.

Preto heslo „Urobme spoločne niečo pre náš región“.

Záverom
Keď sme o tejto akcii písali naposledy, mnohí sa rozčuľovali, že Vianoce sa s týmto celým jednoducho nemajú spájať, nepatrí sa to.

Myslíte si, že nás to baví spájať? Myslíte si, že nás baví počúvať urážky a hrubé vulgarizmy smerom k nám pre snahu o zvýšenie očkovanosti v regióne? Nie. Aj my chceme mať Vianoce pod spoločným stromčekom s punčom v ruke pri živej hudbe a dobrej zábave. Rovnako ako vy. Avšak my (a všetci naši partneri) aspoň robíme niečo preto, aby to bola realita.

Preto skôr, než začnete písať prvý komentár, zamyslite sa, či nie je naozaj lepšie vstať od počítača a urobiť niečo preto, aby sme tu mali normálne Vianoce čo najskôr.

🌹🌹🌹


Autor správy, foto a správu publikoval Mesto Ružomberok on Facebook

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *