islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🍉🍔 BEZPEČNÉ LETNÉ PIKNIKY 🍉🍔 Teplé letné dni sú ideálne na vychutnávanie obľúbených piknikov a grilovačiek v prírode! Avšak, ne…

🍉🍔 BEZPEČNÉ LETNÉ PIKNIKY 🍉🍔

Teplé letné dni sú ideálne na vychutnávanie obľúbených piknikov a grilovačiek v prírode! Avšak, nezabúdajme, že s tým prichádzajú aj určité riziká spojené s kontamináciou potravín. Chceme, aby ste si pikniky užili naplno a bezstarostne, a preto prinášame pár tipov, ako zabezpečiť bezpečnosť vašich pochúťok! 🌭🥗

✔️ VÝBER POTRAVÍN: Dbajte na kvalitu a čerstvosť potravín. Nakupujte v dôveryhodných obchodoch a vyhýbajte sa pokazeným výrobkom.

✔️ SPRÁVNE SKLADOVANIE: Uistite sa, že potraviny sú správne skladované pred a po grilovaní. Chladné potraviny držte v chlade a teplé na dostatočnej teplote.

✔️ TEPLENNÁ ÚPRAVA: Dbejte na dostatočnú tepelnú úpravu potravín, najmä mäsa. Zabezpečíte tým, že baktérie budú zničené a potraviny bezpečné na konzumáciu.

✔️ HYGIENA: Pred manipuláciou s potravinami a po návrate z toalety si umyte dôkladne ruky. Používajte čisté nástroje na krájanie a nepoužívané potraviny zabaľte do hermeticky uzatvárateľných obalov.

✔️ DOSTATOČNÉ CHLADENIE: Ak máte chladené potraviny, skontrolujte, či sú v dostatočnom chlade a vyskladajte ich blízko chladničky.

✔️ ODSTRAŇOVANIE ODPADU: Po skončení pikniku správne odstráňte odpadky. Čistá príroda je našou výsadou, preto ju chráňme!

Nechajte sa unášať vôňou grilovaného jedla, no dávajte si pozor na bezpečnosť. Prajeme vám nezabudnuteľné letné zážitky a radosť z piknikovania v prírode! ☀️🌳🍉🍔

Autor správy, foto a správu publikoval Bratislavský kraj on Facebook Zdroj Read More
Napíšte nám v prípade preklepu alebo chyby v článku. Ďakujeme

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *