islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🎉🎊 DOSTALI SME ZELENÚ OD EURÓPSKEJ KOMISIE 🎉🎊 Dlhé mesiace náročných príprav a intenzívnych rokovaní priniesli ovocie. Európska…

🎉🎊 DOSTALI SME ZELENÚ OD EURÓPSKEJ KOMISIE 🎉🎊

Dlhé mesiace náročných príprav a intenzívnych rokovaní priniesli ovocie. Európska komisia dnes schválila finálnu podobu Strategického plánu Spoločnej poľnohospodárskej politiky na nasledujúce eurofondové obdobie. 👏👏 Pre slovenských pôdohospodárov, rozvoj vidieka i štátnu správu sa Strategický plán stane kľúčovým ,,manuálom“ na najbližšie roky.

🗨 ,,Na Strategickom pláne tvrdo pracovali kolegovia z ministerstva a zástupcovia poľnohospodárskej a potravinárskej samosprávy uplynulý takmer rok a pol, za čo sa im chcem v mene celého agrorezortu poďakovať. Ide totiž o najzásadnejší dokument, na základe ktorého budú poľnohospodári, lesohospodári, potravinári či miestne akčné skupiny čerpať európske zdroje a zdroje štátneho rozpočtu v objeme viac ako 4 miliardy eur. Keď k tomu prirátame 1,25 miliardy vo forme úverov pre potravinárov, ktoré môže vygenerovať 250-miliónová štátna záruka, ide v agrorezorte o objem financií, ktorý v histórii nemá obdobu. Som presvedčený, že ak sa nám podarí tieto prostriedky efektívne investovať, dokážeme postaviť náš vidiek na nohy,“ uviedol minister Vlčan.


Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *