islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🎨Umenie nás spája – výber z tvorby maďarských autorov ❤️🤍💚 V priestoroch mestskej galérie Zlatý býk si od dnešného dňa môžete po…

🎨Umenie nás spája – výber z tvorby maďarských autorov ❤️🤍💚
V priestoroch mestskej galérie Zlatý býk si od dnešného dňa môžete pozrieť diela maďarských umelcov. Výstava s názvom Umenie nás spája je v poradí štvrtou, ktorá sa koná v rámci projektu Umením búrame hranice. Organizátorom výstavy je maďarský partner projektu, mesto Sátoraljaújhely.
Záujemcovia si tu môžu pozrieť výber z tvorby pätnástich maďarských umelcov, medzi ktorými sú okrem maliarov a maliarok aj umelecký sklár, drevorezbár, enamelistka, učiteľ umenia aj sklárka. Pestrá škála techník ponúka žánrové obrazy, krajinky zachytávajúce krásu prírody, prostredie Zemplína, riek Bodrog a Tisa, obrazy evokujúce magické pocity a pocity snenia, portréty, figurálne maľby, sochy, drevorezby.
Mestská galéria Zlatý býk je otvorená od septembra minulého roka, na prvej výstave s názvom Zemplín bez hraníc boli vystavené obrazy viacerých autorov zo Zemplína, druhá výstava s názvom Spoločné korene prezentovala diela ukrajinských maliarov a tretia ponúkala výber z tvorby Ľudmily Lakomej-Krausovej. Aktuálny výber z tvorby maďarských autorov si môže verejnosť pozrieť do konca mája.
Galériu môžete navštíviť počas pracovných dní v čase od 8.30 do 15.30 hod.
📍Výstavu si však budete môcť pozrieť aj virtuálne prostredníctvom mobilnej aplikácie Zemplín región, ktorá je dostupná na Google Play a v App Store.

#umenienasspaja


Autor správy, foto a správu publikoval Michalovce – srdce Zemplína on Facebook

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *