islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🐝 VŠETKY VČIELKY MAJÚ SVOJ VEĽKÝ DEŇ 🐝 📜 Dnes je Svetový deň včiel, ktorý viaže sa k dátumu narodenia slovinského včelára Anton…

🐝 VŠETKY VČIELKY MAJÚ SVOJ VEĽKÝ DEŇ 🐝

📜 Dnes je Svetový deň včiel, ktorý viaže sa k dátumu narodenia slovinského včelára Antona Janšu, zakladateľa moderného včelárstva. V roku 1770 bol menovaný Máriou Teréziou, kráľovnou Rakúsko-Uhorskej monarchie za prvého riaditeľa včelárskej školy vo Viedni.

👏 A práve Slovensko sa môže pochváliť jedným z najkvalitnejších medov na svete, ktoré tieto malé bzučavé žltočierne stvorenia vyrábajú.

📊 Momentálne je registrovaných včelstiev viac ako 338-tisíc a aktívnych fariem včelárov je vyše 23 tisíc. Spotreba včelieho medu je na Slovensku približne 5,7 tony.

👌 Našim záujmom je zvyšovať sebestačnosť produkcie medu. Preto ak chcete podporiť slovenské včelárstvo, určite kupujte s označením Značka kvality . Momentálne má toto označenie až 35 potravín vyrobených zo slovenského tekutého zlata!🍯

🐝 Na záver ešte jedna zaujímavosť. Prirovnanie „usilovný ako včela“ sa nehovorí len tak. 👉 Na 1 kilogram medu musia včielky navštíviť až milión kvetov, pričom až 95% zberu prebieha v okruhu 6 km od úľa.

#slovenskymed #kupujemslovenskepotraviny #znackakvality


Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *