islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

👍 Podarila sa dobrá vec. Získať úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania na rekonštrukciu bytových domov 🏘 bude oveľa jednoduchšie…

👍 Podarila sa dobrá vec. Získať úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania na rekonštrukciu bytových domov 🏘 bude oveľa jednoduchšie!

Veronika Remišová
Takmer 48 miliónov € z eurofondového programu IROP dávame na podporu komplexnej aj čiastkovej obnovy bytových domov po celom Slovensku, a to aj na území Bratislavského kraja.

Doteraz bolo možné z eurofondov financovať len komplexnú obnovu bytoviek a projekty museli zahŕňať päť predpísaných aktivít. Po rokovaniach s Európskou komisiou sa nám však podarilo dosiahnuť výrazný ústupok a nové projekty musia povinne kombinovať len tri z piatich aktivít.

Postačujúca tak bude aj čiastková obnova bytového domu. To výrazne uľahčí vlastníkom bytov cestu k výhodným úverom zo štátneho fondu.

Aj súčasná energetická kríza, ktorej čelí celý svet, nám ukázala, že zatepľovanie domov a budov nie je len o novej peknej fasáde, ale že znižovanie energetickej náročnosti a efektívne využívanie energií má zmysel. Šetríme tak životné prostredie aj vlastné peniaze.


Autor správy, foto a správu publikoval Za ľudí on Facebook Zdroj Read More

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *