islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

📈 DEVÄŤ ODBORNÍKOV, JEDEN CIEĽ – OZDRAVIŤ VEREJNÉ FINANCIE 💶 Dávame do pozornosti článok Denník N, v ktorom 9 expertov odpovedá…

📈 DEVÄŤ ODBORNÍKOV, JEDEN CIEĽ – OZDRAVIŤ VEREJNÉ FINANCIE 💶

Dávame do pozornosti článok Denník N, v ktorom 9 expertov odpovedá na otázku, ktoré konsolidačné opatrenia by zvolili. Názory sú prirodzene rôzne, ale všetci sa zhodli, že musíme naše verejné financie dostať do zdravej kondície.

Medzi odpoveďami nájdete aj vyjadrenie riaditeľa Útvar hodnoty za peniaze, Martina Haluša. 👇

“Prvým spôsobom šetrenia výdavkov je zvyšovanie ich efektívnosti, čiže rovnaké služby za menej peňazí. Druhým spôsobom je rušenie či redukovanie konkrétnych organizácií alebo politík, čím sa dajú priniesť úspory prakticky okamžite. Takéto kroky sú však často politicky citlivé.

Od roku 2016 identifikoval Útvar hodnoty za peniaze pre jeden aj druhý spôsob množstvo opatrení a stále ostáva mnoho nezrealizovaných. Stačí si vybrať, dať im politickú prioritu a šikovných implementátorov.”

Celú jeho odpoveď, vrátane vyjadrenia ďalších expertov, nájdete v článku, ktorí sme pre Vás odomkli. ⬇️

https://e.dennikn.sk/3512447/panel-expertov-o-rozpocte-vsetci-budu-platit-trochu-viac-a-dostavat-menej/?cst=8b7383b15e262521a9a27e5e776ab0390004c5e72fff9d6a9f3e6355e7971591


Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo financií SR on Facebook

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *