islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🖤🧡 Sieň slávy rozšíri Mojmír Božík 🙏🎖 HC Košice rozširuje Sieň slávy a k Ladislavovi Trojákovi, Jiřímu Holečekovi, Igorovi Libo…

🖤🧡 Sieň slávy rozšíri Mojmír Božík 🙏🎖

HC Košice rozširuje Sieň slávy a k Ladislavovi Trojákovi, Jiřímu Holečekovi, Igorovi Libovi, Bedřichovi Brunclíkovi, Jánovi Selvekovi, Františkovi Kolláthovi a Jánovi Faithovi sa pridá Mojmír „Mojo“ Božík.

Slávnostný ceremoniál prebehne pred šlágrom proti HC Slovan Bratislava v piatok 17. 11. od 16:30. Prosíme všetkých fanúšikov, aby sa do hľadiska dostavili s predstihom.

Mojmír Božík, ktorému od malička učaroval ľadový hokej sa narodil v Liptovskom Mikuláši. Na profesionálnej úrovni začínal v tíme VSŽ Košice, s ktorým získal v roku 1986 pre tento klub i prvý historický majstrovský titul vo vtedajšej federálnej lige. Rovnaký úspech si na svoje konto pripísal aj v roku 1988, pričom neskôr pôsobil v zahraničí vo fínskych, švédskych a francúzskych hokejových súťažiach. Presadil sa aj v reprezentačnom drese, keď Československo reprezentoval celkom v 128 zápasoch, okrem iného a na troch Majstrovstvách sveta a na Zimných olympijských hrách v roku 1988 v Calgary. V závere svojej aktívnej kariéry sa opäť vrátil na Slovensko aby ju ukončil v tíme HC Košice. Dresu oceliarov ostal verný i v ďalšom období, keď hráčske skúsenosti odovzdával svojim nasledovníkom dlhé roky ako úspešný tréner mládeže.

text: nominácia na ŠOK


Autor správy, foto a správu publikoval HC Košice (oficiálna stránka) on Facebook Zdroj Read More

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *