islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🚧 Rekonštrukcia Vajnorskej električkovej radiály od Tomášikovej až po Zlaté piesky a späť. 🚊 Intenzívne práce na čo najrýchlej…

🚧 Rekonštrukcia Vajnorskej električkovej radiály od Tomášikovej až po Zlaté piesky a späť. 🚊

Intenzívne práce na čo najrýchlejšej výmene koľajového zvršku prinesú od dnes, 5. októbra do približne polovice decembra, tieto dočasné zmeny v doprave: ⬇

🏗V prvej etape, ktorá bude trvať približne 2 mesiace, bude demontovaná súčasná trať, bude odstránená starý koľajový zvršok a bude vymenený za nový, tichší a bezpečnejší materiál, zložený zo štrku, nových podvalov a koľajníc.

🚋Cestovanie z Kuchajdy na Zlaté Piesky bude dočasne prevádzkované autobusmi. 🚎

👉🏻 Počas 2 mesiacov prác na kompletnom obnovení koľajovej trate bude električková doprava v úseku od stanice Nové Mesto po Zlaté piesky úplne pozastavená, a do približne polovice decembra ju nahrádza autobusová linka X4.

👉🏻 Prestup z električky 4 na náhradnú autobusovú linku X4 bude možný na zastávke ŽST Nové Mesto, ktorá bude zároveň poslednou zastávkou električky.

👉🏻 Linka X4 bude premávať v rovnakom časovom intervale ako električky, nasledujúc trasu od stanice Nové Mesto po Zlaté Piesky a zastavovať bude na autobusových zastávkach v blízkosti električkových nástupišť.

🚏Pre uľahčenie cestovania Dopravný podnik Bratislava zriaďuje dočasné zastávky Jurajov Dvor a Shopping Palace priamo na Vajnorskej ulici a Ceste na Senec.

🚌 Pri cestovaní medzi Zlatými Pieskami a Trnavským mýtom budete mať možnosť využiť aj linku 53, ktorú pre tento účel kapacitne posilnia.

⚒️ Rekonštrukcia bude tiež sprevádzať zmenu konečnej zastávky linky 57, ktorá bude premávať po okružnej trase Zlaté Piesky – Jurajov Dvor – Žabí Majer – Stavivá – Zlaté Piesky.

👉🏻Od štvrtka, 5. októbra 2023, budú tiež upravené trasy a intervaly autobusových liniek kvôli rekonštrukcii trate a potrebe náhradnej dopravy za električky.

ℹ Kompletný zoznam zmien nájdete tu: https://bit.ly/mhd_zmeny_od_5_10

👷🏻Práce sú naplánované tak, aby čo najmenej ovplyvnili dopravu, avšak vzhľadom na blízkosť s priľahlou cestou, vodičov budú čakať čiastočné dopravné obmedzenia na Vajnorskej.

🚍 V niektorých úsekoch bude doprava zúžená do jedného pruhu kvôli umiestneným mechanizmom rekonštruujúcich trať, v iných budú vyznačené buspruhy pre plynulosť náhradnej autobusovej dopravy.

Po dokončení hrubej stavby, cca v polovici decembra, bude opäť obnovená električková doprava.🚃

☀ Ak to poveternostné podmienky dovolia, začne sa s druhou etapou, ktorá zahŕňa rekonštrukciu nástupíšť, výmenu prístreškov, označníkov, elektronických infotabúľ a opravy stĺpov trakčného vedenia. Táto fáza bude sprevádzaná len miestnymi obmedzeniami v súvislosti s dokončovacími prácami na trati a zastávkach.

🗓Plánovaný termín ukončenia druhej etapy je v júni 2024.
ℹViac informácií vám poskytnú naši kolegovia z Dopravný podnik Bratislava.

Autor správy, foto a správu publikoval Bratislava – Nové Mesto on Facebook Zdroj Read More
Napíšte nám v prípade preklepu alebo chyby v článku. Ďakujeme

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *