islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🛠️ Od soboty pokračuje Dopravný podnik Bratislava s druhou fázou modernizácie Vajnorskej radiály. 👷 Po prvej fáze, dokončenej …

🛠️ Od soboty pokračuje Dopravný podnik Bratislava s druhou fázou modernizácie Vajnorskej radiály.

👷 Po prvej fáze, dokončenej načas, nás čaká druhá, finálna fáza modernizácie trate. V nej prebehne výmena koľajového zvršku v častiach úseku Depo Jurajov Dvor – Zlaté Piesky, ktoré neboli realizované počas prvej fázy, ako aj dorábanie prác na zastávkach, mobiliári, prístreškoch a osádzanie farebných informačných tabúľ na celej radiále. Začíname vložením koľajových spojok, tzv. “kaliforňanov”, na úseku Depo Jurajov Dvor – Vajnorská, ktoré zabezpečia dočasné zachovanie električkovej premávky. Vďaka nim budú môcť premávať električky obojsmerne po jednej koľaji, s preferenciou električiek smerujúcich do centra. Ide o celkom unikátne riešenie, ktoré už DPB otestoval v prvej fáze v rámci manipulačných presunov prázdnych električiek do depa. Po výmene jednej strany koľajníc sa jednokoľajová premávka presunie na druhú koľaj.

🚧 Práce si vyžiadajú dočasné odstavenie električkovej premávky v úseku Depo Jurajov Dvor – Zlaté Piesky, a to tento víkend, 17. a 18. februára. Zabezpečená bude náhradná autobusová doprava na linke X4.

🚦 V rámci druhej fázy modernizácie nás čaká aj výmena svetelnej signalizácie na križovatke Vajnorská – Bojnická, ktorá zabezpečí preferenciu MHD. Tieto práce si v apríli a máji vyžiadajú dočasnú úplnú výluku električiek od Depa Jurajov Dvor až po Zlaté piesky. Vo finálne však prinesú modernejšiu radiálu a rýchlejšiu, pohodlnejšiu a tichšiu jazdu. O dočasných obmedzeniach budeme vopred informovať. Práce na modernizácii radiály budú trvať do konca júna tohto roka. Ďakujeme za trpezlivosť!

Autor správy, foto a správu publikoval Bratislava – hlavné mesto SR on Facebook Zdroj Read More
Napíšte nám v prípade preklepu alebo chyby v článku. Ďakujeme

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *