islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🤝 LESNÍCI A SPRACOVATELIA DREVA SA SPOJILI V POMOCI BANSKEJ ŠTIAVNICI 🤝 LESY Slovenskej republiky a Zväz spracovateľov dreva SR…

🤝 LESNÍCI A SPRACOVATELIA DREVA SA SPOJILI V POMOCI BANSKEJ ŠTIAVNICI 🤝

LESY Slovenskej republiky a Zväz spracovateľov dreva SR darujú materiál na obnovu budov v Banskej Štiavnici, ktoré zasiahol ničivý požiar. Drevná hmota pomôže mestu zakryť poškodené strechy a odvrátiť ďalšie hroziace škody na historických budovách. Lesníci a spracovatelia dreva dodajú na tento účel stavebné rezivo.

Na stretnutí s primátorkou Štiavnice Nadeždou Babiakovou sa dohodli, že mesto spolu s vlastníkmi zničených budov pripraví špecifikáciu potrebného materiálu.

🗨 „Mesto Banská Štiavnica je nepochybne klenotom architektúry v celosvetovom meradle. Preto som rád, že štátny podnik LESY SR, ktorý je najväčším obhospodarovateľom lesov na Slovensku, bude môcť prispieť zo svojej produkcie drevnou hmotou na obnovu požiarom poškodených budov. V tomto meste sa okrem iného vzdelávali a stále vzdelávajú generácie lesníckych odborníkov, preto je aj prejavom našej spoločenskej zodpovednosti prispieť na obnovu jeho pamiatok,“ uviedol generálny riaditeľov LESOV SR Ján Marhefka.


Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook Zdroj Read More
V prípade, že nájdete chybu alebo preklep prosím kontaktujte nás.

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *