🥛 Funkčné potraviny sa v uplynulých rokoch stávajú predmetom výskumu vedcov po celom svete. 🥼🔬 Vďaka ich priaznivým účinkom na ľ…
🥛 Funkčné potraviny sa v uplynulých rokoch stávajú predmetom výskumu vedcov po celom svete. 🥼🔬 Vďaka ich priaznivým účinkom na ľudský organizmus sú stále viac vyhľadávané, no mnohé sú zatiaľ neprebádané.
👩🔬🧑🔬Výskumníci a výskumníčky z Centrum Biovied SAV selektovali a charakterizovali bakteriálne kmene z ovčieho mlieka a z ovčích hrudkových syrov 🐑 s prospešnými vlastnosťami a preukázanou antimikrobiálnou aktivitou.
Viac sa dočítate na našom webe 👉 https://www.sav.sk/?lang=sk&doc=services-news&source_no=20&news_no=11628
foto: pixabay
Autor správy, foto a správu publikoval Slovenská akadémia vied on Facebook