islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🥛 Funkčné potraviny sa v uplynulých rokoch stávajú predmetom výskumu vedcov po celom svete. 🥼🔬 Vďaka ich priaznivým účinkom na ľ…

🥛 Funkčné potraviny sa v uplynulých rokoch stávajú predmetom výskumu vedcov po celom svete. 🥼🔬 Vďaka ich priaznivým účinkom na ľudský organizmus sú stále viac vyhľadávané, no mnohé sú zatiaľ neprebádané.

👩‍🔬🧑‍🔬Výskumníci a výskumníčky z Centrum Biovied SAV selektovali a charakterizovali bakteriálne kmene z ovčieho mlieka a z ovčích hrudkových syrov 🐑 s prospešnými vlastnosťami a preukázanou antimikrobiálnou aktivitou.

Viac sa dočítate na našom webe 👉 https://www.sav.sk/?lang=sk&doc=services-news&source_no=20&news_no=11628

foto: pixabay

Autor správy, foto a správu publikoval Slovenská akadémia vied on Facebook

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *