islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

RUSI SFALŠOVALI VIDEO BBC – ZA ÚTOKOM NA ŽELEZNIČNÚ STANICU V KRAMATORSKU NIE JE UKRAJINA 📌 Zdanie, že za minulotýždňovým krva…

RUSI SFALŠOVALI VIDEO BBC – ZA ÚTOKOM NA ŽELEZNIČNÚ STANICU V KRAMATORSKU NIE JE UKRAJINA

📌 Zdanie, že za minulotýždňovým krvavým raketovým útokom na železničnú stanicu v Kramatorsku stojí Ukrajina vyvoláva video, ktoré sa šíri na sociálnych sieťach a odvysielala ho aj ruská štátna televízia.

Video sa dokonca objavuje s logom spoločnosti BBC, ktorá sa však od neho rázne dištancovala. BBC žiadne takéto video nevytvorila. Klip sa prvýkrát objavil na prokremeľských kanáloch sociálnej siete Telegram, ale rýchlo sa rozšíril aj na Twitteri, Facebooku a YouTube.

⚠️ Na fakt, že video je podvrhom, poukazuje predovšetkým nesprávne používanie angličtiny, chybný pravopis mena ukrajinského prezidenta a zábery mŕtvych tiel. Redakčné smernice BBC obmedzujú vyobrazenie extrémneho násilia bez jasného predchádzajúceho varovania divákov.

📌 Tlačová kancelária uviedla: „BBC podniká kroky na odstránenie videa. Vyzývame ľudí, aby ho nezdieľali a overovali si fakty priamo na webovej stránke BBC News“.

☝🏼 Od začiatku invázie na Ukrajinu stojí ruská verejná diplomacia a komunikácia sústavne na lžiach, šírení dezinformácií a vojenskej propagandy. Cieľom je zakryť zverstvá ruských ozbrojených síl a obmedziť odhodlanie medzinárodného spoločenstva pri prijímaní sankcií a politických rozhodnutí, ktoré majú obmedziť možnosti Ruskej federácie viesť bojové operácie na Ukrajine.


Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo obrany Slovenskej republiky on Facebook Zdroj Read More
V prípade, že nájdete chybu alebo preklep prosím kontaktujte nás.

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *