islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

SPOLOČNÉ OPERAČNÉ VELITEĽSTVO V BANSKEJ BYSTRICI MÁ NOVÉ VELENIE 🫡 Počas slávnostného ceremoniálu v historickej budove Spoločné…

SPOLOČNÉ OPERAČNÉ VELITEĽSTVO V BANSKEJ BYSTRICI MÁ NOVÉ VELENIE 🫡

Počas slávnostného ceremoniálu v historickej budove Spoločného operačného veliteľstva v Banskej Bystrici dnes odovzdal velenie SOV generálmajor Ondřej Novosad svojmu nástupcovi, brigádnemu generálovi Martinovi Michalkovi.

🪖 Generálmajor Novosad odchádza do výsluhového dôchodku po viac ako 42 rokoch v uniforme. Stál pri zrode jednej z najmladších zložiek ozbrojených síl, no pôsobil aj v spojeneckých vojenských štruktúrach, v pozícii veliteľa pozemných síl a mimo iného bol aj veliteľom slovenského kontingentu v operácii v Iraku.

🤝🏻 Odchádzajúcemu generálmajorovi za jeho službu vlasti osobne poďakoval aj náčelník generálneho štábu generál Daniel Zmeko spoločne s generálnym tajomníkom služobného úradu ministerstva obrany Petrom Kozákom. Zároveň novému veliteľovi zaželali veľa síl pri plnení úloh, ktoré ho v tejto funkcii čakajú.

➡️ Úlohou SOV je komplexne plánovať a riadiť spoločné operácie pri obrane SR a pri riešení krízových situácií nevojenského charakteru v spolupráci z vyčlenenými zložkami.

#ossr #velenie #sov #BanskaBystrica


Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo obrany Slovenskej republiky on Facebook Zdroj Read More
V prípade, že nájdete chybu alebo preklep prosím kontaktujte nás.

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *