islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

NOVINKA: SPRAVODLIVÉ A PLNOHODNOTNÉ VYUŽÍVANIE REZERVAČNÉHO SYSTÉMU PRE ŠIROKÚ VEREJNOSŤ 👍 Ministerstvo vnútra pristúpilo k výr…

NOVINKA: SPRAVODLIVÉ A PLNOHODNOTNÉ VYUŽÍVANIE REZERVAČNÉHO SYSTÉMU PRE ŠIROKÚ VEREJNOSŤ 👍

Ministerstvo vnútra pristúpilo k výraznej úprave pravidiel používania elektronického rezervačného systému. Pomocou neho si možno dohodnúť termín na oddelení dokladov, evidencie vozidiel, katastri či pracovisku cudzineckej polície.

🚩 Rezervačný systém je po novom odolnejší voči zneužívaniu zo strany subjektov, ktoré využívaním voľne prístupných metadát obsadzovali väčšinu termínov, vo veľkej miere aj fiktívnymi osobami. V praxi to znamenalo, že na zarezervovaný termín sa na pracovisko nik nedostavil.

🚩 Systém má slúžiť širokej verejnosti z radov občanov i cudzincov, a nie napríklad pre agentúry, ktoré obsadzovali väčšinu voľných termínov.

🚩 Po novom rezervačný systém vyžaduje kontrolu jedinečnosti osoby, s viacpočetnými rezerváciami na jednu osobu je koniec.

🚩 Jedna konkrétna osoba si môže vytvoriť maximálne dve rezervácie na jednu agendu v priebehu 15-tich kalendárnych dní.

🚩 Opatria by mali istou mierou prispieť aj zmierneniu súčasného náporu na oddeleniach dokladov, kde sa rozbieha tzv. pasová sezóna.

❗️ Ministerstvo vnútra opakovane vyzýva verejnosť, aby využívali služby menších pracovísk, kde môžete byť vybavení prakticky bez čakania.
❗️ O občiansky preukaz či pas možno požiadať na ktoromkoľvek policajnom oddelení dokladov.

ℹ Podrobnosti a prehľad čakacích dôb na oddeleniach dokladov v 18. týždni nájdete v tlačovej správe na webe MV SR:
https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=elektronicky-rezervacny-system-ministerstva-vnutra-je-upraveny-proti-zneuzivaniu


Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo vnútra SR on Facebook Zdroj Read More
V prípade, že nájdete chybu alebo preklep prosím kontaktujte nás.

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *