islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

💥 RUSKO PREDSTAVUJE NAJZÁVAŽNEJŠIU HROZBU PRE BEZPEČNOSŤ A STABILITU V REGIÓNE Ruská agresia spôsobila nielen začiatok ozbroje…

💥 RUSKO PREDSTAVUJE NAJZÁVAŽNEJŠIU HROZBU PRE BEZPEČNOSŤ A STABILITU V REGIÓNE

Ruská agresia spôsobila nielen začiatok ozbrojeného konfliktu u našich susedov, ale aj spustenie najväčšej migračnej vlny v Európe od konca druhej svetovej vojny. Najvýznamnejší vplyv na bezpečnosť Slovenska mala aj preto ruská agresia na Ukrajine – to konštatuje Správa o bezpečnosti Slovenskej republiky za rok 2022, ktorú 6. júla schválila vláda. Do jej spracovania boli zapojené ústredné orgány štátnej správy pod vedením Situačného centra Slovenskej republiky na Úrade vlády. Správa bola vypracovaná s cieľom informovať o dôležitých udalostiach, ktoré formovali vnútorné aj vonkajšie bezpečnostné prostredie Slovenska v minulom roku, ako aj o súvisiacich prijatých opatreniach.

🛡 SPRÁVA HOVORÍ O BEZPEČNOSTNÝCH VÝZVACH

Priamo s ruskou inváziou súviseli aj ďalšie výzvy, s ktorými sme sa ako krajina stretli:
slovenská spoločnosť bola vystavená pôsobeniu ruských dezinformačných a vplyvových kampaní a Slovensko vlani čelilo zvýšenému počtu kybernetických útokov, pričom aktivity vyvíjali najmä proruské hackerské skupiny.
Správa tiež hovorí o úspešných riešeniach: k znižovaniu závislosti na dovoze energetických surovín z Ruska čiastočne napomohli celoštátne opatrenia na zaistenie alternatívnych dodávateľov a v záujme zvýšenia našej bezpečnosti začala na území Slovenska pôsobiť Mnohonárodná bojová skupina NATO.


Autor správy, foto a správu publikoval Úrad vlády Slovenskej republiky on Facebook

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *