islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

TAKTO TO VYZERÁ, KEĎ SA ENERGIA NEVYBÍJA NA VLASTNÉ KŠEFTY, ALE MAKÁ SA PRE SLOVENSKO💪 To, že sa nám podarilo vyrokovať takýto …

TAKTO TO VYZERÁ, KEĎ SA ENERGIA NEVYBÍJA NA VLASTNÉ KŠEFTY, ALE MAKÁ SA PRE SLOVENSKO💪

To, že sa nám podarilo vyrokovať takýto kontrakt je doslova unikát. Nepoznám totiž v histórii moderných ozbrojených síl prípad, aby sa 3 krajiny spojili a dali kontrakt v podstate konkurenčnej spoločnosti a podporili tak hospodárstvo inej krajiny.

▫️Práve Monika Podhorány Masariková bola pri mojom podpise zmluvy v Kodani, ktorému predchádzali dlhé rokovania. Stálo to za to a slovenská KONŠTRUKTA-Defence vyrobí 16 húfnic za 92 mil. EUR pre Ukrajinu, ktoré si objednali Nemecko, Nórsko a Dánsko. Odovzdali sme prvé dva kusy a dodávky budú pokračovať.

Slovenské podniky obranného priemyslu sú dnes vďaka kvalitným výrobkom, ale tiež našej prezentácii a vytrvalých rokovaniach zavalené prácou, sú to skvelé správy pre našu ekomoniku. Príkladom (no nie jediným) je práve Konštrukta, kde sa nám podarilo vďaka takýmto kontraktom zabezpečiť istotu práce pre desiatky ľudí na Považí a pri Moldave.

Autor správy, foto a správu publikoval Jaro Naď – minister obrany SR, OĽANO on Facebook Zdroj Read More

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *