islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

PRAVDOU PROTI NENÁVISTI! 🔴 Na televízii Markíza sa objavila reportáž proti Digitálnemu prispevku 350 eur, ktorý som zaviedla p…

PRAVDOU PROTI NENÁVISTI!

🔴 Na televízii Markíza sa objavila reportáž proti Digitálnemu prispevku 350 eur, ktorý som zaviedla pre viac ako 150.000 žiakov. Televízia Markíza informovala, že digitálne zariadenia končia v záložniach a v celej reportáži boli zobrazení Rómovia.

🔴 Skutočnosť je taká, že len pár jedincov (menej ako 10) z 30 000 žiakov, ktorí už digitálny príspevok dostali, dalo svoje digitálne zariadenie do záložne. Mrzí ma, že televízia takýmto neobjektívnym podávaním informácií nahráva extrémistom a prispieva k šíreniu nenávisti voči ľuďom, medzi ktorými sa našlo, áno, pár nezodpovedných osôb. Je to voda na mlyn Mazurekovi a jemu podobným, ktorí to už aj zneužili nechutným spôsobom. Pri takomto uvažovaní by však podporu štátu nemohol dostať nikto, pretože vždy sa nájde zopár podvodníkov, ktorí podporu štátu zneužijú.

🔴 Na týchto pár prípadov polícia okamžite reagovala, zaistila zariadenia a Digitálna koalícia, ktorá je partnerom projektu a veľmi profesionálne ho riadi, už upovedomila všetkých žiadateľov, že takéto porušenie zmluvných podmienok je trestným činom. Áno, stalo sa, že to boli Rómovia, ktorí mali takéto správanie, ale práve preto je do projektu zapojených viac ako 50 komunitných centier a Úrad Rómskeho splnomocnenca. Navyše všetky zariadenia vybavila Digitálna koalícia špeciálnym kódom. Toto je však len zlomok z celkového počtu žiakov, ktorým táto iniciatíva mimoriadne pomôže. V rámci projektu sme dostali a stále dostávame desiatky správ od rodičov, ktorí ďakujú za túto iniciatívu. A rozhodne nezdieľam názor, že kvôli piatim prípadom je lepšie nerobiť vôbec nič. Problémy chudobných komunít sa nevyriešia šírením nenávisti založenej na nepravdivých alebo skreslených informáciách.

🔴 A pre tých, ktorí radi kritizujú vždy a všetko: Digitálny príspevok 350 eur z eurofondov určených na informatizáciu bude vyplatený 150 000 žiakom, dostanú ho napríklad všetci prváci na stredných školách. Projekt vyzdvihla aj Európska komisia (je to vôbec prvá iniciatíva tohto druhu) a určite je to lepšie využitie peňazí, ako keď pod velením Pellegriniho a Rašiho sa rozkradla miliarda z eurofondov na informatizáciu.

🔴 Len na osvieženie pamäti ako sa “míňali” peniaze z eurofondov na informatizáciu za SmeroHlasu uvediem kauzu, ktorá je teraz na súde: štát nakúpil za SmeroHlasu IT systém za 53 miliónov eur(!) a znalec na súde tento IT systém ohodnotil na 8 miliónov eur(!). Čistý zisk do vrecka pre “podnikateľov” zo Smeru a Hlasu – 45 miliónov eur. Takéto projekty som stopla a namiesto toho sme podporili digitálne zručnosti žiakov. Mimochodom, práve rovnaká suma ako stál tento nehorázne predražený Smerohlasácky projekt, ide teraz rodinám a žiakom.

✌️A takto to budem robiť aj naďalej, ale potrebujeme Vašu podporu vo voľbách! Ďakujem za zdieľanie: PRAVDOU PROTI NENÁVISTI!❤️🇸🇰


Autor správy, foto a správu publikoval Veronika Remišová on Facebook Zdroj Read More

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *