islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

Vláda Eduarda Hegera rozhodla o tom, že sa skokovo zvýšia platy učiteľov a zamestnancov v školstve. Od septembra sú už druhýkrát…

Vláda Eduarda Hegera rozhodla o tom, že sa skokovo zvýšia platy učiteľov a zamestnancov v školstve. Od septembra sú už druhýkrát v tomto roku valorizované, teraz o 12 %. Celkový nárast ich platov pri porovnaní júna v roku 2022 a septembra v tomto roku je až 26,9 %. Ide o historicky najvyššiu valorizáciu. V prípade začínajúcich pedagógov je to zhruba o 250 eur viac.

Učiteľkám a učiteľom však pomáhame aj nefinančne, aby sme zatraktívnili učiteľského povolania. Predstavili sme plán na vytvorenie 40 centier podpory pre pedagógov na regionálnej úrovni. Od tohto septembra ich funguje 32. Odborníci v nich sprevádzajú pedagógov procesom zavádzania kurikulárnej a učebnicovej reformy, ktorá je súčasťou Plánu obnovy a odolnosti. Motivujú a zdokonaľujú ich v aplikácii inovatívnych metód výučby.

Tešíme sa, že prvých 39 základných škôl začína svojich prvákov učiť nové učivo. Namiesto memorovania budú žiakov cibriť v kreatívnom myslení, overovaní si faktov, pričom dôraz budú klásť na porozumenie súvislostiam. Verím, že vďaka týmto zmenám začnú naše deti dosahovať lepšie výsledky v medzinárodných porovnaniach.

Sme pripravení pokračovať v implementácií schválených reforiem, a tiež v prijímaní nových opatrení. Náš volebný program obsahuje napríklad cieľ zvýšiť výdavky na vzdelávanie do roku 2030 o 1 % HDP.

——————
Objednávateľ: Demokrati, Miletičova 21, 821 08, Bratislava, IČO: 51313901 Dodávateľ: Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour Dublin 2, Ireland VAT Reg. No. IE9692928F


Autor správy, foto a správu publikoval SPOLU – občianska demokracia on Facebook Zdroj Read More

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *