islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

Photos from Seminár Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul’s post

💙 💎 Dnes si v liturgickom kalendári pripomíname Preblahoslavenú Pannu Máriu Zázračnej medaily 💎 💙

💎 Pôvod Zázračnej medaily je v nadprirodzenom zjavení. Novicka, sestra Katarína Labouré, takto zapísala svoj duchovný zážitok:
🔹️“Bola sobota pred I. adventnou nedeľou. Podvečer sme meditovali v kaplnke nášho Materského domu. Zrazu ma zaujal jemný šuchot hodvábnych šiat. Vtom som pred sebou uvidela Pannu Máriu. Bola prekrásna. Zjavenie sa postupne menilo:
V prvom výjave stála Panna Mária na bielej pologuli. Nohami šliapala po hlave hada. V rukách držala malú zlatú guľu, na ktorej bol vztýčený kríž. Zároveň som počula vnútorný hlas: Táto guľa predstavuje celý svet a každého človeka zvlášť.“

🔹️ „Na prstoch Panny Márie sa potom objavili prstene rôznej veľkosti. Zrak mala obrátený k nebu, akoby Bohu obetovala celú zemeguľu. Potom sa obraz zmenil.“

🔹️ „V druhom výjave sklopila ku mne svoj pohľad a ruky vystrela k zemi. Z prsteňov začali na zem dopadať prekrásne žiariace lúče. Spoznala som, že „krása a jas lúčov, takých nádherných, je symbolom milostí, ktoré Božia Matka rozdáva všetkým, čo o nich prosia“. Niektoré drahokamy však nežiarili – „to sú milosti, o ktoré ľudia neprosia“. Pochopila som, že „Panna Mária rada rozdáva milosti a je jej veľmi milé, keď ju prosíme o pomoc“. Vtom sa okolo nej v oválnom ráme utvoril nápis zo zlatých písmen:
„Bez hriechu počatá Panna Mária, oroduj za nás, ktorí sa k tebe utiekame.“

🔹️ „A počula som:
💙 „Dajte raziť medailu podľa tohto vzoru. Osoby, ktoré ju budú nosiť, dostanú mnohé milosti. Nesmierne milosti obsiahnu tí, ktorí budú dôverovať.“

🔹️ Z niektorých vzácnych kameňov nevychádzali žiadne lúče: „To sú milosti, o ktoré ľudia zabúdajú prosiť.“

🔹️ „Potom sa obraz otočil a videla som druhú stranu medaily – písmeno „M“ s krížom a pod ním dve srdcia – jedno korunované tŕním a druhé prebodnuté mečom.“

💎 Nepoškvrnená 🤍 prichádza, aby nás chránila od zla, šliape hlavu hada. Z Paríža sa v 19. storočí šírili do celého sveta novodobé nebezpečné bludy, ktoré odvádzali ľudí od Boha.

💎 Z jej rúk žiaria lúče božích milostí, ktorými nám chce pomáhať, aby sme dosiahli spásu. Božia Matka si zvolila jednoduchý prostriedok: medailu z obyčajného kovu a dôveru svojich detí. To môže mať každý!

💎 Vtedy ešte nebola vyhlásená dogma o Nepoškvrnenom počatí Panny Márie. Medaila mala k tomu pripraviť ľudské srdcia.

💎 30. júna 1832 zhotovil majster Vachette, prvých 1500 kusov týchto obyčajných medailí z lacného kovu. Dcéry kresťanskej lásky ich začali rozdávať a čoskoro nastali premnohé uzdravenia a obrátenia. Ľudia ju už od roku 1834 spontánne začali nazývať: ZÁZRAČNÁ MEDAILA. Medaila veľmi rýchlo prekročila hranice Paríža a v roku 1839 ich bolo po celom svete rozšírených viac ako 10 miliónov!

🤍 Bez hriechu počatá Panna Mária, oroduj za nás, ktorí sa k tebe s dôverou utiekame ! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Zdroj: Boj o Duše

Autor správy, foto a správu publikoval Seminár Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul on Facebook Zdroj Read More
Napíšte nám v prípade preklepu alebo chyby v článku. Ďakujeme

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *