islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

VEĽKONOČNÉ PEČENÉ JAHŇACIE STEHNO ♨️ z ministerskej kuchyne Do tretice všetko dobré. Pečené jahňacie stehno s kuskusom a mätový…

VEĽKONOČNÉ PEČENÉ JAHŇACIE STEHNO ♨️ z ministerskej kuchyne

Do tretice všetko dobré. Pečené jahňacie stehno s kuskusom a mätovým jogurtom záruka úspechu nepochybne je. Tretí zo série 4️⃣ receptov z tradičnej, kvalitnej, slovenskej jahňaciny od ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča a šéfkuchára Georga Kostku. Budeme potrebovať:

▪️jahňacie stehno
▪️cibuľa
▪️cesnak
▪️rozmarín
▪️červené víno
▪️soľ
▪️korenie
▪️kuskus
▪️jahňací vývar
▪️šafran
▪️farebná zelenina – cuketa, mrkva, paprika
▪️mäta
▪️biely jogurt

Stehno pečieme zakryté pri 160 stupňoch asi 1 hodinu a 45 minút. Zatiaľ si pripravíme prílohu. Jeden diel kuskusu zalejeme dielom jahňacieho vývaru so šafranom. Nakrájame farebnú zeleninu a na záver prelejeme mätou rozmixovanú v jogurte.
#dobruchut

Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *