islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

Photos from Košice – Mesto Košice’s post

HOKEJOVÝCH FANÚŠIKOV VYSTRIEDALI V STEEL ARÉNE STAVBÁRI 👷‍♂️⚒🙌

✅ Odovzdaním staveniska víťazným spoločnostiam z verejnej obchodnej súťaže sa dnes v Steel aréne začalo s najväčšou investíciou od jej otvorenia v roku 2006. Najbližších takmer 5 mesiacov v nej budú prebiehať stavebné práce za 5,71 milióna eur, ktoré majú znížiť energetickú náročnosť tejto multifunkčnej haly. Okrem toho sa vyrieši aj súčasný havarijný stav strešného opláštenia haly – tzv. svetlíka a problémy so zatekajúcou zrážkovou vodou.

➡️ Rekonštrukcia bude rozdelená na tri časti. Výmenu technológie chladenia a vzduchotechniky na hlavnej a tréningovej ľadovej ploche bude mať na starosti prešovská spoločnosť Primachlad, a to za sumu 3 475 000 eur. Opravu strešného svetlíka zabezpečí košická spoločnosť Straka Group za 511 305 eur. Rovnaká spoločnosť obnoví za 825 260 eur zázemie Steel arény. Výmenu osvetlenia v hale zrealizuje brnianska firma H+H Technika za 896 666 eur.

✅ Na financovaní modernizácie Steel arény sa sumou 5 miliónov eur podieľa Fond na podporu športu. Zvyšných 708 230 eur poskytne OZ Košická aréna, ktorá Steel arénu prevádzkuje.

🏒 Rekonštrukcia sa dotkne aj samotnej ľadovej plochy, ktorá bude mať nové rozmery. V zmysle nových požiadaviek Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) sa jej dĺžka predĺži na 61 metrov a šírka bude na úrovni 28 metrov. V súčasnosti má hracia plocha rozmery 60×30 metrov.

ℹ️ Pre detailnejšie informácie čítajte tlačovú správu mesta: https://www.kosice.sk/clanok/hokejovych-fanusikov-vystriedali-v-steel-arene-stavbari


Autor správy, foto a správu publikoval Košice – Mesto Košice on Facebook Zdroj Read More

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *