islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

AKTUÁLNE AJ V NAŠOM MESTE

AKTUÁLNE AJ V NAŠOM MESTE


VYHRÁŽAŤ SA BOMBOVÝMI ÚTOKMI NA ŠKOLÁCH JE NEPRIJATEĽNÉ

Zatiaľ čo sme dnes na mestskom úrade organizovali pre riaditeľov a zástupcov základných škôl v našej zriaďovateľskej pôsobnosti prednášku na tému bezpečnosti, takmer všetkým bol adresovaný e-mail s hrozbou bombového útoku.

Aktuálne sa vo všetkých školách prijímajú potrebné opatrenia a príslušníci KR PZ v Banskej Bystrici vykonávajú pyrotechnické prehliadky. Po vykonaní kontrol sa všetci žiaci vrátia do vyučovacieho procesu. S policajnými zložkami, ako aj s riaditeľkami a riaditeľmi škôl sme v kontakte. Vyhrážať sa bombovými útokmi v školách a inštitúciách je choré. Verím, že páchateľa sa podarí vypátrať.

Zvyšovaniu bezpečnosti na školách sa ako jedna z mála samospráv intenzívne venujeme, pretože základné školy na Slovensku čelia čoraz častejšie extremizácii správania, vyhrážaniu či zhoršeniu medziľudských vzťahov. Pracujeme na všeobecných krízových plánoch, aby školskí zamestnanci vedeli, ako reagovať v prípade ohrozenia. Som však presvedčený, že je nevyhnutné priniesť aj systémové riešenie na celoštátnej úrovni a vyčleniť na nevyhnutné aktivity aj potrebné finančné prostriedky.

Foto: ilustračná Autor správy, foto a správu publikoval Mesto Banská Bystrica on Facebook

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *