islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

This content isn’t available right now

Písal sa rok 1984 keď Kamil Peteraj do textu s rovnomenným názvom vložil úvahu o tom, že:

,,prekážky dní
sám sa v nich míňaš
prekážky dní
tie dráhy zmoknuté
nesmieš sa obzrieť
v cieli nebudeš
vieš viac než vieš
ale stále je to málo
si porazený víťaz
a seba nenájdeš
prekážky dní
čas je prázdny štadión
si v cieli, si v cieli
a stále pred cieľom….’’

Píše sa rok 2024 a na Galambskej slávnosti Sedembolestnej odznelo, že práve tie prekážky dní môžu byť a sú ako roztúsené kamene na ceste. Duchovne obmedzený človek do nich kope a preklína, pretože mu sťažujú cestu a bolia ho od nich nohy. Duchovne kreatívny človek ich pozbiera, aby z nich s pomocou Bozou postavil katedrálu.

Monumentálnu katedrálu, ktorá sa nedá zničiť. Lebo to, čo bude spájať tie pozbierané kamene bolesti, je zážitok Božej lásky a múdrosti ktore plynu prave z tejto bolesti.

Ponúkame vám teraz v pár fotografiách priebeh našej dvojdňovej slávnosti, aby ste videli, že sme išli podľa plánov a aby ste vedeli, že nám Boh tieto plány dovolil aj napriek mimoriadne daždivému počasiu parádne uskutočniť.

Som vďačný, ako som už dlho nebol, za všetkých ľudí, ktorí tento víkend namierili v nádeji proti všetkej beznádeji na fiľakovské cesty, aj na cesty galambské, napriek rozbúreným riekam ponad mosty. Snáď osobitne ďakujem desiatim mladým ľuďom z rôznych strán Slovenska, ktorí v daných poveternostných podmienkach prišli stanovať a nevzdali to.

Rovnako tak ďakujem aj všetkým fiľakovským farníkom, že sú stále verne s nami a autobusovému zájazdu veselých nábožných žien z Prešova, ktoré to tiež nevzdali.

Nuž a v neposlednom rade ďakujem všetkým, ktorí priložili ruku k dielu a dali sa do služby príprav napriek tomu, že pritom hocikedy zmokli.

Nakoniec nás všetkých definovalo Božie slnko. Boh je veľký. Boh je dobrý.

S úctou a vďakou voči Bohu aj všetkým ľuďom
brat filip
When this happens, it’s usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it’s been deleted.
Autor správy, foto a správu publikoval Františkáni – Slovensko on Facebook Zdroj Read More
Napíšte nám v prípade preklepu alebo chyby v článku. Ďakujeme

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *