islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

PREČO MÔŽE BYŤ STAVEBNÉ SPORENIE VÝHODNÉ? 📎Stavebné sporenie je účelové. Finančné prostriedky, ktoré si prostredníctvom neho na…

PREČO MÔŽE BYŤ STAVEBNÉ SPORENIE VÝHODNÉ?

📎Stavebné sporenie je účelové. Finančné prostriedky, ktoré si prostredníctvom neho našetríme, majú byť určené na výstavbu, rekonštrukciu, či modernizáciu nášho bývania. Sporiteľne v súčasnosti od klientov vyžadujú, aby využitie finančných prostriedkov zdokladovali.

📎Stavebné sporenie môže byť výhodné aj preto, že ide o produkt, ktorý je podporovaný štátom. Na jej získanie ale potrebujete splniť viaceré podmienky, preto nemusí byť výhodné pre každého. Štátnu prémiu môže získať každý dospelý so zárobkom nižším ako je 1,3-násobok priemernej mzdy alebo dieťa. V súčasnosti je jej maximálna výška 70 eur. Ak však chceme tieto finančné prostriedky získať, sporiť si musíme aspoň dva roky.

💡Po dvoch rokoch od založenia stavebného sporenia je možné rovnako požiadať o stavebný úver, ktorý sa dá využiť najmä pri dofinancovaní hypoték. Jeho úroková sadzba je totiž výrazne nižšia ako pri spotrebnom úvere a je garantovaná – teda v čase sa nemení.

#dobraradanadeuro #ministerstvofinancii #rozumiemefinanciam #druhysporenia #stavebnesporenie


Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo financií SR on Facebook Zdroj Read More
V prípade, že nájdete chybu alebo preklep prosím kontaktujte nás.

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *