Photos from Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR’s post
🐑 DOZRIEVA MÁJOVÁ BRYNDZA 🐑
Ovečky “pokosili“ jarné mladé pasienky a dali základ zrodu MÁJOVEJ bryndzi, ktorá sa z hľadiska kvality považuje za najzaujímavejšiu z celého roka. 👌❤️
Je dokázané, že už jeden gram bryndze obsahuje viac ako 1⃣ miliardu živých probiotických kultúr. Tieto mimoriadne vlastnosti slovenskej bryndze sú spôsobené najmä botanickou rôznorodosťou pasienkov ☘🌺, ktoré sú podľa výskumov pestrejšie ako napríklad alpské pasienky.
A práve v tom spočíva čaro slovenskej bryndze. ✨ Ovce, ktoré tieto pasienky spásajú, dokážu transformovať zložky pastvy do mlieka. Vďaka tomu je bryndza neoceniteľným pomocníkom pri posilňovaní imunity, riešení tráviacich problémov a aj alergických ochorení.
AKO SPOZNÁTE ČERSTVÚ BRYNDZU?
Ak si chcete dopriať plnú dávku zdravotných benefitov, ktoré bryndza ponúka, konzumujte ju v čerstvom tepelne neupravenom stave. ☝️ Čerstvá bryndza sa vyznačuje bielou, prípadne jemne žltou farbou. Nemala by byť ľahko roztierateľná a v jej konzistencii by sa mali nachádzať hrudky. Čerstvú bryndzu (kupovanú na váhu) je potrebné skonzumovať najneskôr do 2 dní, inak riskujete jej znehodnotenie.
Na zdravie!
#bryndza #bielezlato
Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook