Photos from Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR’s post
VEĽKONOČNÁ JAHŇACIA PEČEŇ ♨️ z ministerskej kuchyne
Čo budete variť cez víkend? Ponúkame vám na inšpiráciu prvý zo série 4️⃣ receptov z tradičnej, kvalitnej, slovenskej jahňaciny od ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča a šéfkuchára Georga Kostku. Budeme potrebovať:
▪️ Jahňaciu pečeň
▪️ Soľ
▪️ Čierne korenie
▪️ Vývar z jahňacích kostí
▪️ Rozmarín
▪️ Cesnak
▪️ Červené víno
▪️ Cibuľu
▪️ Olej
▪️ Zemiaky
▪️ Maslo
▪️ Šľahačkovú smotanu
💡Jahňaciu pečeň dávame na rozpálenú panvicu a keďže je veľmi jemná, stačí jej málo, nie je dobré ju príliš prepekať. Najlepšie chutí 🤌 ružovkastá.
Omáčku si pripravíme tak, že cibuľu nakrájanú nadrobno osmažíme na oleji, zalejeme vývarom z jahňacích kostí, ochutíme rozmarínom, cesnakom, červených vínom a zredukujeme 🍷
Uvarené zemiaky popučíme s maslom a troškou šľahačkovej smotany. Kašu posypeme pažítkou. Servírujeme a vychutnávame 😋
#dobruchut
Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook Zdroj Read More
V prípade, že nájdete chybu alebo preklep prosím kontaktujte nás.