islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

ROLOVANÉ JAHŇACIE PLIECKO ♨️ z ministerskej kuchyne Jahňacina k Veľkej noci neodmysliteľne patrí. Ochutnajte druhý zo série 4️⃣…

ROLOVANÉ JAHŇACIE PLIECKO ♨️ z ministerskej kuchyne

Jahňacina k Veľkej noci neodmysliteľne patrí. Ochutnajte druhý zo série 4️⃣ receptov od ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča a šéfkuchára Georga Kostku 👨‍🍳Budeme potrebovať:

▪️Jahňací vývar z kostí
▪️Jahňacie pliecko
▪️Soľ
▪️Čierne korenie
▪️Rozmarín
▪️Cesnak
▪️Červené víno
▪️Cibuľu
▪️Olej
▪️Zemiaky
▪️Cesnakový olej
▪️Mrkvu
▪️Šľahačkovú smotanu
▪️Zeleninu na grilovanie

Pliecko a lopatky osolíme, okoreníme a zdusíme do mäkka s cibuľou, cesnakom rozmarínom, červeným vínom a vývarom – Pri 160 stupňoch dusíme asi 1 hodinu a 45 minút.
Mäso oberiem od kosti, zarolujeme do potravinárskej fólie a necháme vychladnúť. Následne naporciujeme na požadovanú veľkosť.
Zemiak v šupke narežeme zhora tak, aby sa vytvorili lamely. Nasolíme a potrieme cesnakovým olejom. Pečieme pri 150 stupňoch asi 50 minút.
Zatiaľ si pripravíme mrkvové pyré. Uvarenú mrkvu vymixujeme so šľahačkou v kuchynskom robote dohladka.
Podávame s grilovanou zeleninou a so zredukovaným jahňacím vývarom s červený vínom.
Dozdobíme pažítkou.
#dobruchut

Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook Zdroj Read More

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *