Veľkonočná jahňacia pečeň
VEĽKONOČNÁ JAHŇACIA PEČEŇ ♨️ z ministerskej kuchyne
Čo budete variť cez víkend? Ponúkam vám na inšpiráciu prvý zo série 4️⃣ receptov z tradičnej, kvalitnej, slovenskej jahňaciny, ktorú so mnou pripravil šéfkuchár George Kostka.
Pripravte si:
▪️ Jahňaciu pečeň
▪️ Soľ
▪️ Čierne korenie
▪️ Vývar z jahňacích kostí
▪️ Rozmarín
▪️ Cesnak
▪️ Červené víno
▪️ Cibuľu
▪️ Olej
▪️ Zemiaky
▪️ Maslo
▪️ Šľahačkovú smotanu
💡Jahňaciu pečeň dávame na rozpálenú panvicu a keďže je veľmi jemná, stačí jej málo, nie je dobré ju príliš prepekať. Najlepšie chutí 🤌 ružovkastá.
Omáčku si pripravíme tak, že cibuľu nakrájanú nadrobno osmažíme na oleji, zalejeme vývarom z jahňacích kostí, ochutíme rozmarínom, cesnakom, červených vínom a zredukujeme 🍷
Uvarené zemiaky popučíme s maslom a troškou šľahačkovej smotany. Kašu posypeme pažítkou. Servírujeme a vychutnávame 😋
Autor správy, foto a správu publikoval SMER – SD on Facebook Zdroj Read More