islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

☝️ ZÁVERY Z DRUHÉHO DŇA 26. ROKOVANIA MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA ✅ Dôvod na úsmev budú mať najmä pravidelní cestujúci v MHD, 🚌 pr…

☝️ ZÁVERY Z DRUHÉHO DŇA 26. ROKOVANIA MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA

✅ Dôvod na úsmev budú mať najmä pravidelní cestujúci v MHD, 🚌 pre ktorých sa zníži cena ročného cestovného lístka z 242 eur na 199 eur. Ušetria aj budúci, resp. súčasní študenti vysokých škôl. Ak úspešní maturanti, resp. bakalári predložia potvrdenie o prijatí na VŠ, resp. na druhý stupeň VŠ štúdia, budú mať nárok na polovičné cestovné vždy až do 30. septembra daného roku. Dopravný podnik mesta Košice, a.s. zároveň zavedie virtuálne cestovné lístky, ktoré budú k dispozícii aj na 7, 30, 90, 180 a 365 dní.

✅ Mestské zastupiteľstvo diskutovalo aj o dostavbe Košickej futbalovej arény (KFA). 🏟 Vláda na tento účel uplynulý týždeň súhlasila s vyčlenením dotácie vo výške 4 milióny eur, ktoré bude možné využiť až do konca roka 2024. Konzorcium firiem AVA-stav Galanta a OHL ŽS Slovakia Bratislava, ktoré uskutočnilo prvú časť výstavby KFA, avizovalo vedeniu KFA, že vzhľadom na nárast cien stavebných materiálov a ďalších položiek by v prípade dostavby arény muselo svoju dohodnutú cenu zvýšiť zhruba o milión eur. To však vedenie mesta a KFA považuje za neadekvátny nárast. O dostavbe KFA sa rozhodne do Vianoc.

✅ Mestské zastupiteľstvo schválilo aj oslobodenie od poplatku za zaujatie verejného priestranstva pre majiteľov letných záhrad a vonkajších sedení ☕️ od 1. februára do 15. apríla 2022, resp. od 15. októbra 2022 do 15. apríla 2023.

✅ Poslanci sa venovali aj plánovanej rekonštrukcii Mestskej krytej plavárne, z ktorej sa má stať Národné olympijské centrum plaveckých športov Košice 🏊‍♀️ v predpokladanom rozpočtovom náklade 13,3 milióna eur. V Košiciach by tak vznikol najmodernejší komplex olympijských parametrov, kde by sa mohli konať medzinárodné súťaže vo vodnom póle, plávaní a synchronizovanom plávaní, mohli by v ňom trénovať všetky oddiely plaveckých športov v meste a zároveň by slúžil aj verejnosti.

✅ Dobrou správou je, že mesto zo sumy vo výške 100 000 eur bude spolu s KSK na polovicu financovať rekonštrukciu cesty z Krásnej do Košickej Polianky. 🛣 Tá má slúžiť ako obchádzková trasa počas plánovanej modernizácie Slaneckej cesty v Košiciach, ktorá od budúceho roka prinesie so sebou viaceré dopravné obmedzenia.

👉 Pre podrobnejšie informácie čítajte tlačovú správu mesta: https://www.kosice.sk/clanok/kosicka-futbalova-arena-zdrazie-rocny-cestovny-listok-v-mhd-zlacnie


Autor správy, foto a správu publikoval Košice – Mesto Košice on Facebook Zdroj Read More

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *