islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

❌ ZASTAVME NÁSILIE NA ŽENÁCH ❌ 25. november je Medzinárodný deň za odstránenie násilia páchaného na ženách. ❗️ Podľa štatistík …

❌ ZASTAVME NÁSILIE NA ŽENÁCH ❌
25. november je Medzinárodný deň za odstránenie násilia páchaného na ženách.
❗️ Podľa štatistík zažila násilie od akéhokoľvek muža počas svojho života každá 3️⃣. slovenská žena.
❗️ V priebehu posledného roka zažilo od svojho partnera násilie 12% žien v SR, čo predstavuje 140 000 žien a násilie od akéhokoľvek muža zažilo v rovnakom období zhruba 230 000 žien (10% dospelých žien).

🌐Kampaň upozorňujúcu na túto tému podporila aj naša štátna tajomníčka Svetlana Síthová za školstvo pre všetkých = za inkluzívne vzdelávanie.


Každá 3. žena na Slovensku zažila vo svojom živote násilie

❗️Podľa štatistík zažila násilie od akéhokoľvek muža počas svojho života každá 3️⃣. slovenská žena. V priebehu posledného roka zažilo od svojho partnera násilie 12% žien v SR, čo predstavuje 140 000 žien a násilie od akéhokoľvek muža zažilo v rovnakom období zhruba 230 000 žien (10% dospelých žien).

💡 25. november je Medzinárodný deň za odstránenie násilia páchaného na ženách. Násilie na ženách a dievčatách je jedným z najrozšírenejších prípadov porušovania ľudských práv a ohrozuje slobodu, bezpečie a dôstojnosť pre milióny dievčat a žien. Oranžová farba symbolizuje svetlejšiu budúcnosť pre ženy a dievčatá bez násilia. Práve preto si ju Organizácia spojených národov zvolila ako farbu svojej globálnej kampane Orange the world! / Zafarbime svet na oranžovo!

🙏 Ministerstvo školstva sa opäť hrdo prihlásilo k podpore kampane, ktorá upozorňuje na túto tému. Súčasťou zmeny kurikula, ktorú rezort pripravuje bude, aj vyššia informovanosť o predchádzaní rodovému, domácemu či sexuálnemu násiliu. Túto hroznú štatistiku môžeme zmeniť len my sami a to tak, že budeme konať na každom možnom fronte.

🍀 Možno aj vo Vašom okolí je žena, ktorá je obeťou domáceho alebo sexuálneho násilia. Buďme, prosím, vnímavejší, sledujme varovné signály a verme ženám, ktoré sa odvážia o násilí hovoriť.
Pre tie, ktoré hľadajú pomoc a informácie, je zriadená anonymná, dôverná a bezplatná non-stop linka 0800 212 212.
Viac informácií o kampani sa dozviete na stránke

https://www.zastavmenasilie.gov.sk

#zastavmenasilienazenach
#moderneskolstvo
#inkluzia Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR on Facebook Zdroj Read More
V prípade, že nájdete chybu alebo preklep prosím kontaktujte nás.

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *