islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🌲Ďakujeme Eduard Heger – predseda vlády SR za podporu reformy zákona o ochrane prírody a krajiny 🌲 „Od stavu prírody závisí aj …

🌲Ďakujeme Eduard Heger – predseda vlády SR za podporu reformy zákona o ochrane prírody a krajiny 🌲

„Od stavu prírody závisí aj kvalita vodných zdrojov, vzduchu a našich životov. Na našich pleciach leží obrovská zodpovednosť za prostredie, v akom žijeme.“

#mzpsr #slovensko #eduardheger #predsedavlady #narodneparky #podpora #reforma #ochranaprirody #krajina #dakujeme


PODPORUJEM REFORMU OCHRANY PRÍRODY

Želám si, aby národné parky boli klenotmi Slovenska. Musíme preto výrazne zväčšiť územia, kde bude vládnuť len príroda.

Na plnohodnotných národných parkoch získame všetci. Dnešné i budúce generácie. Od stavu prírody závisí aj kvalita vodných zdrojov, vzduchu a našich životov. Človek je totiž súčasťou prírody, nestojí nad ňou, akurát má schopnosť zničiť ju.

Preto na našich pleciach leží obrovská zodpovednosť za prostredie, v akom žijeme.

Lesníci a ochranári sa musia v národných parkoch stať jedným tímom, ktorý bude prírodu spoločne chrániť a zároveň sa postará o šetrné obhospodarovanie národných parkov.

Tento veľký prerod v zákonoch i v našich mysliach musí stáť na férovom odškodnení súkromných vlastníkov pôdy v národných parkoch a nových pracovných príležitostiach.

Nebojte sa, na národných parkoch žiadna spoločnosť neprerába. Ohľaduplné hospodárenie k prírode, zážitkový a ekologický turizmus nie sú žiadne vzdušné zámky, ale každodenná realita v civilizovaných krajinách sveta.

Verím, že zmenu zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorá nám otvára dvere do zelenšej epochy, v parlamente nakoniec prejde. Ochrana prírody musí byť osobným záujmom každého z nás.

Ministerstvo životného prostredia SR Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo životného prostredia SR on Facebook Zdroj Read More
V prípade, že nájdete chybu alebo preklep prosím kontaktujte nás.

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *