islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🎉 DNES OSLAVUJEME DEŇ ORANGUTANOV! 🎉 👀 Vedeli ste, že na svete žijú tri druhy týchto nádherných a ohrozených zvierat? 🦧 Do rok…

🎉 DNES OSLAVUJEME DEŇ ORANGUTANOV! 🎉

👀 Vedeli ste, že na svete žijú tri druhy týchto nádherných a ohrozených zvierat?

🦧 Do roku 1997 považovali vedci orangutany žijúce na ostrove Sumatra a na ostrove Borneo za jeden druh. V roku 2017 zistili, že aj na ostrove Sumatra existuje malá skupina orangutanov, ktorá tvorí vlastný druh.

🦧 Orangutan bornejský (Pongo pygmaeus), je najpočetnejším druhom orangutana a žije na ostrove Borneo. Jeho srsť je kratšia s ryšavými chlpmi. Ich brada je kratšia a naduté líca dominantných samcov sú zahnuté smerom k tvári.

🦧 Orangutan sumatriansky (Pongo abelii), ktorého nájdete aj v našej ZOO, žije na ostrove Sumatra. Ich srsť je jemnejšia, dlhšia, hustejšia a sfarbená viac do oranžova. Tento druh sa takmer nikdy nepohybuje po zemi.

🦧 Orangutan tapanulský (Pongo tapanuliensis) bol vedcami objavený v roku 2017. Ich počet sa odhaduje na niečo okolo 800 jedincov. Žijú v hornatých lesoch, ktoré sú ohrozené výsadbou palmových plantáží. Majú hustú škoricovo sfarbenú srsť. Samce majú bradu, fúzy a chlpy na lícach. Samice tohto druhu majú taktiež bradu.

🦧 Príďte do ZOO Bratislava už túto sobotu a spoznajte naše orangutany sumatrianske. Čakajú vás komentované sprevádzanie, stretnutie pri orangutanoch, ale aj vzdelávací ostrov, kde sa dozviete všetko, čo ste o nich ešte nevedeli.
https://www.zoobratislava.sk/kalendar-podujati/1106/

Autor správy, foto a správu publikoval ZOO Bratislava on Facebook Zdroj Read More
Napíšte nám v prípade preklepu alebo chyby v článku. Ďakujeme

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *