islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🎭 ŠTÁTNE DIVADLO KOŠICE V SND S VÝNIMOČNOU INSCENÁCIOU NUREYEV 🩰 Na pôde Slovenské národné divadlo privítame 4. februára 2023 …

🎭 ŠTÁTNE DIVADLO KOŠICE V SND S VÝNIMOČNOU INSCENÁCIOU NUREYEV

🩰 Na pôde Slovenské národné divadlo privítame 4. februára 2023 Štátne divadlo Košice s mimoriadne zaujímavou inscenáciou životného príbehu Rudolfa Nurejeva, tanečníka a choreografa, ktorý zmenil nazeranie na mužský klasický balet a zaujal svojou túžbou po slobode.

👏 Nurejev očaril svojou osobnosťou nielen umelecký svet, stal sa azda najslávnejším tanečníkom všetkých čias. Dĺžka potleskov nebrala konca; v roku 1964 po predstavení Labutieho jazera vo Viedni, kde tancoval princa Siegfrieda vyvolalo publikum sólistov pred oponu osemdesiatkrát – bol to zápis do Guinnessovej knihy rekordov.

⭐ Príďte si užiť predstavenie strhujúcej baletnej fresky NUREYEV – epickej drámy, v ktorej Ondrej Šoth a Zuzana Mistríková reflektujú nielen kariéru, ale odhaľujú i dušu umelca. V hlavnej úlohe sa exkluzívne v Bratislave predstaví dlhoročný prvý sólista Viedenského štátneho baletu Roman Lazík.

📌 V sobotu 4. februára o 18.00 hodine v Slovenskom národnom divadle ➡️ https://bit.ly/SND-Nureyev


Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky on Facebook Zdroj Read More
V prípade, že nájdete chybu alebo preklep prosím kontaktujte nás.

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *