islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🏨 NEMOCNICA V PREŠOVE ZÍSKA VĎAKA 4,8 MILIÓNA EUR Z IROP NOVÉ PRÍSTROJE 🩺 🔬 Lepšie prístrojové vybavenie získa s pomocou príspe…

🏨 NEMOCNICA V PREŠOVE ZÍSKA VĎAKA 4,8 MILIÓNA EUR Z IROP NOVÉ PRÍSTROJE 🩺

🔬 Lepšie prístrojové vybavenie získa s pomocou príspevku takmer 4,8 miliónov eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Z prostriedkov IROP, ktorý riadi Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, zároveň zabezpečí aj ochranné pomôcky pre zamestnancov nevyhnutné počas liečby pacientov s koronavírusom.

🏥 Prešovská nemocnica J. A. Reimana je treťou najväčšou na Slovensku. V zariadení ročne hospitalizujú približne 45-tisíc pacientov, ambulantne ošetria cca 440-tisíc ľudí a urobia okolo 16-tisíc operácií. Narodí sa tu tiež v prieme 2 600 bábätiek. O pacientov sa stará 446 lekárov, 1 082 sestier a pôrodných asistentiek, 280 praktických sestier, 11 farmaceutov a 291 laborantov, asistentov, sanitárov a ďalších zdravotníckych pracovníkov.

👉 Nemocnica získala 4 755 453 eur z výzvy vyhlásenej rezortom zdravotníctva na zníženie dopadov pandémie a podporu opatrení v zariadeniach ústavnej zdravotnej starostlivosti. Výzva bola vyhlásená od augusta do konca roka 2020 a rozdelilo sa v nej 63 936 472 eur medzi 49 projektov.

📷 Jozef Kotulič, Wikimedia


Autor správy, foto a správu publikoval Za ľudí on Facebook Zdroj Read More

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *