islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🗻 HORSKÍ ZÁCHRANÁRI SÚ TU PRE VÁS V KAŽDOM POČASÍ 👍 Slúžia životu vo dne v noci za každých podmienok. Príslušníci Horská záchra…

🗻 HORSKÍ ZÁCHRANÁRI SÚ TU PRE VÁS V KAŽDOM POČASÍ 👍

Slúžia životu vo dne v noci za každých podmienok. Príslušníci Horská záchranná služba poskytujú pomoc strateným či zraneným turistom v horských oblastiach. Keď si to situácia vyžaduje, spolupracujú aj s ďalšími záchrannými zložkami.

O ich náročnej službe svedčí aj toto video. Horskí záchranári majú za sebou pátraciu akciu vo Vysokých Tatrách. V ťažkých podmienkach sa potme predierali niekoľko hodín kosodrevinou v Batizovskej doline, aby zachránili turistu z Ukrajiny.

Zverejnením videa chceme našim priaznivcom na FB priblížiť prácu HZS. Ale vyzvať tiež všetkých návštevníkov hôr na zvýšenú opatrnosť.

❗️Pred každou túrou odporúčame overiť si podmienky na horách na www.hzs.sk a prispôsobiť vyber trasy fyzickej kondícii. Nevyhnutnosťou je výbava adekvátna k počasiu a terénu.

Tu je ešte pár viet k záchrannej akcii: Muž sa snažil skrátiť si trasu a uviazol v kosodrevine. Bol premrznutý mokrý a nevedel, ktorým smerom má pokračovať. Obrátil sa preto na HZS prostredníctvom čísla tiesňového volania 112.

Horskí záchranári o súčinnosť požiadali posádku leteckých záchranárov a spoločne leteli turistovi na pomoc.

Pre silný nárazový vietor v oblasti však
nebolo možné zasiahnuť priamo na mieste, preto boli záchranári vysadení na Tatranskej magistrále v najbližšom možnom mieste.

Našťastie záchranná akcia skončila šťastne, po približne troch hodinách predierania sa v kosodrevine sa záchranárom podarilo dostať sa k 31–ročnému turistovi.

Následne svetelnou navigáciou od kolegov sa spoločne dostali na chodník do Vyšných Hágov.

Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo vnútra SR on Facebook

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *