islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🤝🆘 PODPORÍME TÝCH, KTORÍ NEZIŠTNE POMÁHAJÚ 🤝🆘 Na Slovensku pôsobia organizácie nezištne poskytujúce pomoc ľuďom 🤝, ktorí sa oci…

🤝🆘 PODPORÍME TÝCH, KTORÍ NEZIŠTNE POMÁHAJÚ 🤝🆘

Na Slovensku pôsobia organizácie nezištne poskytujúce pomoc ľuďom 🤝, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii a sú odkázaní na potravinovú pomoc. Ide napríklad o osamelé matky s deťmi, rodiny, ktoré sú postihnuté výpadkom príjmu živiteľa, ľudia bez domova, osoby žijúce v domácnostiach, ktorým je poskytovaná sociálna služba v zariadení sociálnych služieb bez poskytovania stravy a pod.

Dnes sme predstavili riešenie, vďaka ktorému si takéto organizácie budú môcť vybudovať a nakúpiť vlastné technické zázemie potrebné na manipuláciu s potravinami, na ktoré nemajú žiadne prostriedky.

Od 1. marca 2023 spúšťame výzvu v objeme 5 miliónov eur. Dobročinné a charitatívne organizácie z nej budú môcť:
📦 kompletne vybudovať/zrekonštruovať a zariadiť sklady,
🚚 nakúpiť špeciálne vozidlá na rozvoz potravín,
❄ obstarať chladiace zariadenia či iné prostriedky potrebné na distribúciu potravín.

🗨 „Verím, že táto výzva pomôže charitatívnym organizáciám, ktoré pomáhajú najmä vo vidieckych oblastiach distribuovať potraviny tým najzraniteľnejším skupinám,“ uviedol minister Vlčan.

Výzvu sme pripravovali v spolupráci so Splnomocnenec vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti, aby sme dokázali čo najlepšie vystihnúť potreby neziskových organizácií.

Prostriedky budú čerpané z Programu rozvoja vidieka. Výzvu zrealizuje PPA – Pôdohospodárska Platobná Agentúra a otvorená bude až do vyčerpania prostriedkov.

🎥 Pozrite si záznam z dnešnej tlačovej konferencie: https://bit.ly/3HelTGt

#potravinovapomoc #pomocvnudzi #programrozvojavidieka


Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook Zdroj Read More

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *