islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

🥉 SKUTOČNÝ PRÍBEH BRONZOVEJ OLYMPIJSKEJ LODE, KTORÁ JE AJ ZLATÁ A STRIEBORNÁ 🥇🥈 Profesionálni lyžiari vystriedajú za sezónu nie…

🥉 SKUTOČNÝ PRÍBEH BRONZOVEJ OLYMPIJSKEJ LODE, KTORÁ JE AJ ZLATÁ A STRIEBORNÁ 🥇🥈

Profesionálni lyžiari vystriedajú za sezónu niekoľko lyží, tenisti rakiet. Sú však športy, pri ktorých výstroj má oveľa dlhšiu výdrž a dá sa naň spoľahnúť aj po rokoch. Svedčí o tom loď slovenského štvorkajaku zo Športové centrum polície. Naša K4 v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Erik Vlček a Adam Botek vybojovala pre Slovensko na olympiáde v Tokiu bronzovú medailu.

🚣 Vedeli ste však, že naši kanoisti pretekali na osemročnej lodi❓
➡ K4 súťažila na nej od roku 2013. V roku 2015 sa s ňou stali majstri sveta. V roku 2016 na nej získali Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka na olympijských hrách v Riu de Janeiro striebro.

💬 „Lode majú životnosť maximálne 4 roky, keďže sa loď K4 nepoužíva každodenne, tak vydrží aj viac rokov. Ale časom lode strácajú konštrukčnú tuhosť a kvalitu,“ priblížil vedúci vodných športov ŠCP Marián Tesárik.

Aj z tohto dôvodu si dali rýchlostní kanoisti pred olympiádou vyrobiť novú loď, dokonca ju aj vyskúšali na tréningoch priamo v Tokiu. Ukázalo sa však, že „stará“ loď im predsa len viac vyhovuje váhou aj inými parametrami. Nechceli nič riskovať, a stavili preto na istotu, čo nakoniec prinieslo aj ovocie v podobe cenného kovu.

💬 „Je to svetová rarita, keďže už v roku 2016 na olympijských hrách v Riu de Janeiro bola stará,“ povedal Marián Tesárik. Väčšina tímov mala podľa neho v Tokiu nové lode maximálne dvoj- až trojročné.

A aká je budúcnosť olympijskej lode? Slúžiť bude ako rezerva k ďalším dvom, ktoré má štvorkajak k dispozícii. ☺️

🚣 PARAMETRE LODE
Loď našej K4 je dlhá 11 metrov, váži 30 kg a priemerná rýchlosť je 22 – 23 km/h.

📷 TASR


Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo vnútra SR on Facebook Zdroj Read More
V prípade, že nájdete chybu alebo preklep prosím kontaktujte nás.

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *