islovak.sk

online denné spravodajstvo – žijeme Slovenskom…

Dulový syr – Zo srdca Slovensku

Ak ešte nemáte na nedeľu vymyslený dezert, poradím vám DULOVÝ SYR. Nie je to síce syr a nie je ani veľmi sladký, ale veľmi som si ho obľúbil.

Dule sú dnes vzácnym ovocím a spolu s jedlými gaštanmi sú rozšírené na územiach voľakedy obsadených Turkami. Dule sa dodnes pestujú na Zobore, Štitároch, Jelšovciach, gazdinky ich ukladali do skrine, kde bielizeň krásne prevoňali. Na konzumáciu sú ale dule vhodné až po príprave – ako kompóty, marmelády, do koláčov a dulový syr – sušený rôsol s orechmi či mandľami.

Chceli by ste takýto chutný slovenský recept uvariť aj vy? Choďte na 👉 kniha.sulik.sk 👈 a môžete si ju zadarmo objednať, príde až ku vám domov.

Autor správy, foto a správu publikoval Richard Sulik on Facebook Zdroj Read More

LEAVE A RESPONSE

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *